söndag 13 juni 2010

Om böcker som helst aldrig ska ta slut

Om exakt en vecka sitter jag och Julia på planet till New York där vi ska springa runt i sex timmar, för att sedan ta nästa flyg till San Francisco. Hjälp. Det är ju jättesnart. Och jag kan verkligen inte förstå det.
   Men om vi nu ska sitta på ett flyg allt som allt femton timmar dit och ungefär lika mycket hem så måste man ha någon annan bra sysselsättning när man har sett klart på alla filmer och tv-serier man kan se på stolsryggen framför, och när man har tröttnat att titta på utsikten och när man inte har någonting att prata om längre. Och vad är en av mina favoritsysselsättningar? 
   Att läsa.
   Problemet just nu är att jag saknar böcker. Helst vill jag ha en jättelång och tjock bok som aldrig tar slut och som är så himla bra som man bara vill sträckläsa hela resan. Har någon en sådan?
   Annars skulle det funka rätt bra med tusen småböcker som är jättebra, och helst sådana som aldrig tar slut.
   Just nu känns det bara som att jag kommer bli så himla besviken, tänk så har jag läst den bästa boken som finns? Kanske var det Harry Potter, Picasso valde också Kristinehamn eller Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö? Kanske var det så. Och då finns det nog ingenting som kan toppa det.
   Eller? Finns det? Vilka är era favoritböcker? Och nu är det här faktiskt väldigt viktigt. Jag måste ha lite idéer så fort som möjligt. Snart ska jag på nioårskalas och äta tårta, sedan ska jag köra bil utomlands för första gången i mitt liv. Jag, Felix och Julia ska nämligen åka till Jenny i Norge. Det ska bli kuligt. 
   Bara så att ni vet. Hej då så länge. Vi kommer nog hem på tisdag igen.
   

4 kommentarer:

 1. Jag är töntigt förtjust i Twilight-böckerna. Så har du inte läst dem, så kanske de kan vara något?

  SvaraRadera
 2. Jag har Malins bok Låt den rätte komma in. Den kanske du vill läsa?

  SvaraRadera
 3. Det var längesen jag läste den och tyckte verkligen den var helknäpp de första tre ggr jag började men sen läste jag den med glädje! Vilken bok undrar du kanske? Jo "Liftarens guide till galaxen" av Douglas Adams. Knäpp men underhållande och ganska tjock!

  SvaraRadera
 4. Någon sa till mig att jag borde gilla Twilight, eftersom jag älskar Harry Potter. Kanske kan det vara någonting, men hela den här hysterin och allt som heter Twilight verkar så himla överskattat. Men någon gång kanske. Jag antar att böckerna är bättre än filmerna.
  Låt den rätte komma in har jag läst, den var verkligen jättebra! Den hade varit perfekt om det inte hade varit så att jag redan hade läst den...
  Liftarens guide till galaxen skulle vara rolig någon gång, jag har hört talas om den och sett filmen. Den verkar verkligen helknäpp men det kanske passar mig!
  Tack för tipsen, kom gärna med mer! :)

  SvaraRadera

Gör mig glad här