måndag 31 maj 2010

Paus, äntligen och silversus


Idag är en sådan dag som man aldrig vill ska ta slut.
Igen. Jag vill trycka på paus just nu, här och nu.
   Paus.
   Kanske skulle jag ta ur batterierna ur klockorna och aldrig sluta låta himlen spegla min kropp och mitt rum i silver. Står tiden stilla då? Kan man ens göra så?
   Jag har fönstret öppet och fåglarna har faktiskt somnat nu. Ibland tänker jag äntligen, för lyssnar man riktigt noga blir de nästan lika jobbiga som människor som aldrig slutar prata. Men nu är det nästan knäpptyst, om man bortser från datafläkten, min Ikea-klocka och bilarna långt ute på vägen.
Och det här silvret är också som ett slags ljud. Ett konstant ljud som inte hörs mer än som ett svagt sus. Och allting är bara så himla fint och även om jag inte riktigt kan beskriva det just nu så sitter det fast här inne någonstans i min silverfärgade kropp, så någon gång, någon gång kanske jag kan beskriva lite mer exakt.

Förresten så har jag precis läst det här och det är så himla fint och jag blir nästan kär själv. Läs gärna de andra delarna också. Så. Himla. Fint.
Faktiskt.

Nu ska jag nog pausa i min ensamhet. (Och jag har nu hittat "Men det här är det väl dumt att slänga?" av Marcus Grahn som jag hade gömt lite för mig själv så att den inte skulle ta slut. Så nu tar den kanske slut ändå.)

3 kommentarer:

 1. Åh Maja! Du har silver innom dig du? Jag tror jag kan veta hur det kan låta och kännas, för ibland, inte alls lika ofta som man skulle vilja eller behövde, har jag pluppet av vackra bristande såpbubblor innom mig. Som typ idag, när jag fick sitta alldelens ifred med mig själv och min bok i solen. Oj så det spratt, härligt!
  Puss & Kram <3

  SvaraRadera
 2. Jag kom på en sak förut, som jag har velat säga hela dagen. Eller halva kanske.
  På onsdag ser det ut som om de ska bli fint väder och då vill jag gå ut på picknick, och fota! :) Med dig.

  SvaraRadera
 3. Att läsa din vackra prosa är som bomull för min själ!!
  Du gör mig glad!!

  SvaraRadera

Gör mig glad här