onsdag 12 maj 2010

Dröm, verklighet, möjlighet, rådjursögon

En helt tom, vit sida. Alldeles tom. Men för varje ord jag skriver blir all det vita mer och mer osäkert. Pappret känns bättre när det är tomt. Då är ingenting sagt, ingenting bestämt, ingenting är verkligt och ingenting finns. Helt tomt och allt är möjligt. Men blir det möjligt? Kan jag göra verkligheten möjlig? Och vad är verkligheten?
   Ibland hatar jag orden som inte blir som jag tänkt mig, de förstör min verklighet eller det som är mina egentliga drömmar.
   I mina drömmar har jag en fantastisk stor hög med tomma papper, antingen randiga papper eller helt vanliga vita tomma. Möjligheter. Men det finaste av allt som jag har i drömmen, det bästa av allt, är högar med handskrivna texter, helt utan ett endaste osäkert ord, en stor alldeles perfekt verklighet eller kanske bara en dröm och inte det minsta verklighet.
   Och i denna dröm just nu får man skriva vad som helst. Men alla möjligheter finns och verkligheten är som en dröm. Eller drömmen är som verkligheten. Jag vet inte vilket.
   Samtidigt får man göra vad som helst i den här drömmen eller verkligheten, eller vad det nu är. Man får dricka rosévin varje eftermiddag i en solig stad där rådjursögonen aldrig slutar följa en. Och man är omtyckt ändå, fast man sitter alldeles ensam på en uteservering. För man har alltid rådjursögonens blickar.

5 kommentarer:

 1. Konsten är en lögn som visar verkligheten.

  SvaraRadera
 2. JAA!
  I den vackra, fantastiska drömverkligheten vill jag få befinna mig i tidernas evighet, tills döden skiljer mig åt.
  AMEN!

  SvaraRadera
 3. Amen? Usch, jag trodde folk hade slutat dyrka den där falska, vidriga sionguden.

  Þórr hjelpe!

  SvaraRadera
 4. Jajaja, ta inte så hårt på det Iolit, det var mest ett väldigt TJOCKT understreck för att förtydliga allvaret i det hela som jag själv inte just du kunde sätta ord på :)
  (Och SÅ farligt är det ju inte, inte så många på jorden dyrkar ju ändå, jag menar, hur många av oss har sett Gudrun på riktigt?!)

  Ge mig gärna ett annat bra, användbart och lika starkt ord för saker och ting, så ska jag verkligen överväga att använda det!

  BAJSTROLL,
  Maja, hur ska vi ställa oss till det?! Det ABSOLUT BBÄÄSSTTAA genom tiderna till det mesta ;)

  Kärlek åt folket!!

  SvaraRadera
 5. Det är löjligt många som dyrkar, det är bara det att vi i Norden är sekulära.

  I bött är väl både regionalt och kraftfullt? ^^
  Vill du ha något av traditionell sakral börd så använd "til ragnaröks!".

  SvaraRadera

Gör mig glad här