söndag 12 mars 2017

Mars

Idag vaknade jag av James, som jag bor hos, som sa ”Maja, wake up and bring your camera, you have to see the sunrise” och på baksidan av huset lyste hela himlen i alla möjliga röda, orangea och rosa nyanser på bara några minuter. Det är så sjukt att jag är här och gör allt det här på andra sidan jorden. Det är så skönt att slippa vara hemma och längta efter ljuset och värmen, för här finns precis allt det jämt. Varför ens utsätta sig för något annat, känner jag. Livet kan faktiskt vara såhär bra.
   Nu har jag varit här i lite mer än en månad och det finns ingenting jag saknar förutom att jag längtar lite efter personer. Men annars finns allt och mer än jag behöver även här. Jag har fortfarande inga planer utan tar allting som det kommer.

Igår tog James med mig till Manly Dam Mountain Bike track, som tydligen ska vara en av Sydney’s bästa mountain bike tracks, där vi cyklade runt i fyra (!) timmar. Jag trodde att jag skulle dö flera gånger, bland annat genom att bli påkörd av galen trafik, bli påkörd pga att jag glömmer bort att det är vänstertrafik, dö av värmeslag/vätskebrist/extrem huvudvärk, trilla och bryta nacken eller i alla fall trilla och slå ut tänderna mot alla stenarna. Trots att det var min första gång (typ) på en mountain bike överlevde jag och kom undan med endast ett gäng blåmärken, och jag trillade bara en endaste gång. Men det var helt sjukt faktiskt, i alla fall för mig, att ge sig ut i 25 grader och stekande sol, med en liten vattenflaska och cykla i galna uppförsbackar med rullgrus och oregelbundna jättevassa stenar. Varför kan dom bara inte asfaltera?! tänkte jag tusen gånger när jag var tvungen att hoppa av och dra cykeln. Jag tänkte också att ”Jag är för gammal för det här” medan en annan i sällskapet, en man i femtioårsåldern, körde som en galning och bara kastade sig ut för alla gupp och stup och branter. Men han var en galning också, han hade cyklat från Belgien till Kina, och det säger väl en hel del… 
   Idag tänker jag bara ta det lugnt och vila upp kroppen efter gårdagen. Alldeles snart ska jag ta en morgonpromenad, gå och köpa lite frukt, och lite senare gå på yoga. James har tagit mig till ett jättefint yogaställe som ligger här nere i Manly. Det är ljust och högt i tak med mörka takbjälkar och det luktar hur gott som helst inne i studion. Jag fick fem yogalektioner för 170 kr, ni hör ju?! 
   Förresten, igår var det tydligen en fiskare som fiskade från klipporna just precis där vi bor, som blev bortsvept av vågorna och dog?! Sjukt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gör mig glad här