fredag 21 januari 2011

Om speglingar

































































Har äntligen börjat med Foto C och här var första uppgiften, speglingar. Jag gjorde det såhär.

4 kommentarer:

  1. Fræna bilder maja :) Du ær bæst :)

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga speglingar!

    SvaraRadera
  3. Underbara bilder, måste nästan testa själv faktiskt! Tack för att du tog en titt på min blogg, hoppas du stannar ett tag, det vore fint.
    Nu skall du få receptet på den veganska citroncreméfraichetårtan som är värd att dö för.
    Du behöver:
    2 små citroner eller en riktigt stor
    En burk med tofuttis sourcreme
    1 paket go green vispgrädde
    1 dl socker
    1 tsk vaniljsocker

    Börja med att vispa go green grädden med sockret och vaniljsockret. Riv sedan skalen från citronen/citronerna och pressa sedan saften. Häll i skalet och häll i hälften av citronsaften först. Smaka av för att se ifall du vill ha mer syra, isf häller du ned resten av saften. Rör runt. Ha sedan i tofutti sour cremen, vänd ned försiktigt och rör sedan till en jämn smet. Ta fram en springform och häll i smeten. Om du inte vill riskera att tårtan fastnar i botten så lägger du antingen lite plastfolie i botten eller så:
    - ta ett halvt paket med olivdigestivekex, kör dem i matberedaren tills de är totalt nedsmulade (ska se ut som digestivesand). smält sedan 100g mjölkfritt margarin. Låt svalna och häll sedan ned fettet i digestivesanden och kör några varv med matberedaren. Ta sedan upp sanden och häll i botten av springformen. Pressa ut med händer över hela botten. Om du vill få en fin effekt kan du pressa upp smulorna på kanterna av formen också. Pressa upp olika högt fast ändå jämt så får du en fin kant som kommer lite över självatårtans höjd. Ställ in i frysen i 10 min. Ta sedan ut formen och häll i smeten. Ställ sedan in tårtan över natten eller ett helt dygn tills den är helt frusen. Kom ihåg att ställa fram den lite innan den skall ätas annars blir det en enda kamp med att skära upp den. Bon appétit!

    SvaraRadera

Gör mig glad här