söndag 1 augusti 2010

Om att skriva en bok

Det är sant. Jag ska göra det. Eller. I alla fall försöka. Fast det kommer ta lång tid. Inte ett år eller så. Utan flera, flera år. Och jag kommer att älska det. Och samtidigt hata det. Jag kommer ångra mig flera gånger, men jag vet att jag inte kan ge upp. Jag måste fortsätta, göra klart det, för allas skull. Någon gång ska min bok hållas i handen av en helt främmande människa.

Men först och främst ska jag lära känna en människa som jag än så länge bara har träffat två gånger. Och av honom kommer jag få lära mig mycket av. Speciellt om Tourettes syndrom. För det är vad boken ska handla om. Det är så himla intressant. Och konstigt. Men skulle kunna bli hur bra som helst, tror jag.

Så jag tänkte berätta lite om vad som inspirerar mig till att skriva.
Egentligen så är det rätt så mycket. Fast samtidigt väldigt lite. Fast det blir så himla mycket tack vare att det finns så mycket inspiration i de här fina sakerna... Om ni förstår.

Här är en sak. Fina människor inspirerar mig. Här är en fin människas böcker. Marcus Grahn. Igen. De finaste böckerna i min bokhylla. Jo, jag har fixat en bokhylla nu äntligen.
Och såhär fina är böckerna som alla borde läsa någon gång innan de dör:En annan väldigt fin sak jag gillar är fina skrivböcker. Så idag köpte jag en. Även fast den var rätt så dyr så tänkte jag att det gör inte så mycket eftersom jag får lön snart. Så nu ska den här boken få finnas med mig överallt och inspirera mig till att skriva. Och jag råkade visst hitta en billig till plus att min favoritpenna behövs köpas en gång i månaden ungefär.Sedan så blir jag också väldigt inspirerad av gamla kameror, fina hus, skogar och av att drömma.
Och egentligen så är jag så himla inspirerad just nu fast min kropp vågar nog inte riktigt visa det. Jag kanske exploderar då. För jag har så himla mycket bilder som ligger och väntar, jag har ju fortfarande inte ens kollat igenom alla bilder från USA. Och så har jag så himla mycket bra och fina böcker som ligger och väntar på mig som jag nog aldrig kommer hinna börja med den här sommaren. Det gör mig väldigt ledsen.
Faktiskt.

2 kommentarer:

  1. Gört Maja, bara gört! Det får ta den tid det tar, nästan hur länge som hellst, bara du gört!

    SvaraRadera
  2. Ja gör det. När jag var liten drömde jag om att bli författare.Nu kan du förverkliga en dröm jag tänkt på länge. Själv tror jag att jag snart skall få en riktigt bra ide och vips så är boken klar.

    SvaraRadera

Gör mig glad här