lördag 15 maj 2010

Skulle jag kunna be och få en kanin?

I åldern kring sju ville man alltid ha söta, fina och luddiga små djur. Hundar, katter, kaniner, hamstrar. Allt litet och luddigt.
Sån var Julia. Hon tjatade till sig en kanin, en hamster och en sköldpadda. (Köp aldrig en sköldpadda) Hon lovade på heder och samvete att hon alltid skulle ta hand om och mata djuren, men det slutade såklart med att pappa gjorde det.
Jag ville egentligen aldrig ha något djur, jag har alltid varit allergisk. Men nu, nu är jag arton år och vill ha en kanin!

Tänk lite bara:
Nu är det sommar och alldeles grönt och fint ute. Passar det inte alldeles perfekt med en söt liten dvärgkanin som gräsklippare? Man flyttar runt buren varje dag, så får den nytt och fint gräs och så gödslar man dessutom gräsmattan så att den också mår bra.
Sen när man är ute och går promenad så letar man efter maskrosblad och man tar med de allra största fina hem så att lilla kaninen blir jätteglad och tycker om en ännu mer.
Och så måste den få springa lite fritt ibland, så att den känner att det är sommar och att livet är bra. Då gör man bara en jättestor inhägnad, då kan man själv ligga där inne på en filt och läsa världens bästa bok samtidigt som lilla kaninen springer runt och letar rymningsvägar eller bara vill bli gosad med.

Så... När jag kommer hem... Jag får väl ta bilen till stan och leta runt lite efter någon fin en.
Fast det är bara några problem... Såklart. Alldeles för många problem.

Vi har haft två kaniner förut. Ena lät som en gris och var aggressiv. Vi var nog alla lite rädda för den egentligen. Vi blev tvungna att avliva den för den fick cancer. Den andra var världens sötaste och den fick visst också cancer. Hur lyckas man med det? Jag vill inte ha en cancerkanin! Stackars lilla griskaninen och cancerkaninen.

Sen är jag ju lite allergisk också. Fast inte så mycket nu längre, hoppas jag. Jag har ju trots allt tagit sprutor för den här himla allergin i tre år nu. Och eftersom det skulle vara en utekanin så är det såklart bättre.

Och buren. Pappa har antagligen inte tid att bygga världens finaste bur. Jag får väl försöka själv i så fall. Lite sned och så skulle den kanske kunna bli, men ändå. Lilla kaninen skulle säkert bli nöjd och glad i alla fall.

Mamma, kan jag få köpa en kanin?
Julia, visst vill du nog också ha en kanin?
TACK!

Undra vad den ska heta...

9 kommentarer:

 1. JA jag vill ha en rabbit, men helst helst HELST en hund... kan du inte bli lika klokare och tänka en gång till och komma på att du också vill ha en chihuahua? (dom är ju faktiskt nästan som kaniner! lika små iaf)

  men om vi nu köper en kanin, mamma går säkert med på det om DU vill det, lovar, så tycker jag den ska heta typ... antingen melvin eller musli. eller nejfan, dom var inget bra... jag tänker lite på namn och återkommer ;)
  TACK

  SvaraRadera
 2. Klart att du ska köpa en kanin!
  För att förhoppningsvis inte få en aggressiv kanin, så köp en hane! De har inte hormonbesvär som oss kvinnor... :S
  Enda nackdelen med en hane att det luktar fruktansvärt om deras urin när de blivit könsmogna. Detta är ju inget du märker om du har den ute dock. Vill man vara helt lugn, så kan man kastrera den.
  Dvärgvädur är lagom stor, trevlig och har mysig mjuk päls som sköter sig själv.
  Men de "dvärgvädurar" som säljs i djurbutiker är inga dvärgvädurar. De är oftast ett hopkok av alla möjliga raser för att se små och ulliga ut.
  Titta på blocket!
  Vår kanin heter Jum-Jum. Den gamla vi hade(som blev 15 år!) hette Gurkan. :D

  SvaraRadera
 3. Nejfan tycker jag låter fantastiskt bra på vilket litet odjur som hellst!!!
  Kör på Nejfan, sköt den i ur och skur, och när Nejfan blivit gammal, trost och grå, i samma veva Maja, då måste lu lova att du slutat vara vegitarian, får då......!

  NEJFAN!!

  SvaraRadera
 4. Hahaha, detta var der roligaste ja läst på länge :D
  Kanske kaninerna fick canser för att Hasse tog hand om dem och han röker :O
  Nejfan var ett himla bra namn, eller
  Rut-Astrid!!

  Köp en liten kanin i så fall som man kan gömma den i handen. Så kan mallo skaka på den precis som med barbro :D haha

  SvaraRadera
 5. Hej! Till helgen skall familjen göra en utflykt till Mariebergsskogen.Där finns det fina gulliga kaniner att gosa med.Vi tar med en fika korg med lite gott.Det kommer finnas spröda fina maskrosblad att mata kaninerna med.Vi stannar tills kaninanfallet gått över.

  SvaraRadera
 6. HAHAHA, Morsan vann!!

  SvaraRadera
 7. HAHAHAHA!!! Jag har en skojig mammi :D

  SvaraRadera
 8. Vi kunde inte bestämma oss vad våran skulle heta, först när vi köpte den sa dom att det var en hona och den fick du heta Skrållan, sen blev den grå så du döpte vi tydligen om den till Grållan?

  Sedan visade det sig att det var en hane och då hade alla i familjen helt olika förslag på namn. Ella ville att den skulle heta Pingu och mamma, min låsas pappa och min bror ville att den skulle heta något efter någon golfspelare.
  Men jag tänkte inte ha en kanin som hade en golfspelaras namn, stackars kanin.

  Så till slut kom vi inte överens utan kaninen blev kallad "Kaninen", påhittigt!

  Stackars våran kanin!

  SvaraRadera
 9. Och föresten så köp inte kaniner i Djuraffärer, de flesta djuraffärer köper in kaninungar långt innan de är mogna att tas ifrån mamman..

  SvaraRadera

Gör mig glad här