tisdag 25 maj 2010

Det är en hemlighet.

Nu ska jag berätta en sak som egentligen är hemlig.
Här om dagen skulle jag åka och handla, mest för att få köra bil en sväng, för det är så kul, men jag tänkte att jag kunde göra någonting nyttigt samtidigt. Så jag skulle ta med mig Julia och handla, medan Jenny skulle till stan. Perfekt, tänkte jag. Det var bara det att Julia fick för sig att gå av mitt i stan tillsammans med Jenny, så jag blev ensam till affären.

Helt okej, tänkte jag först. Då gör jag det här snabbt så att jag kan åka hem igen! Så jag hoppade ur bilen i Välsviken, parkerade lite snett, tänkte skitsamma, för det var ändå inom rutan. Tog en vagn, kände mig vuxen och började handla. Ägg. Jaha. Det kan ju inte vara så svårt att köpa ägg. Tänkte jag.

Ägg alltså. Jag upptäckte att det finns gula, bruna, vita, stora, små, lagom, frigående, höns i bur, höns som har ätit något speciellt foder.... Och på handlingslistan jag fick av mamma stod det: Ägg. Men vilka ägg vill du ha då? Gula? Bruna? I grå förpackning? Femton eller bara tio ägg?
   Kan det inte bara finnas ett enda paket där det står ÄGG med stora bokstäver och så får man en av de här äggen, eller kanske lite blandade ägg i en förpackning? Hade inte det varit enklare?

Sen stod det LAX på lappen. Det var tydligen det största misstaget, men det visste jag inte då. Jag gick ut till fiskbilen som stod utanför och bad om att få LAX. Det fick jag. Till sju personer, för det var precis vad mamma hade sagt att vi behövde. Gött, tänkte jag. Då åker jag hem igen, utan den här prickiga korven, för den hittade jag faktiskt inte. (De har nog lika mycket korv, prickig som oprickig, som ägg)

Det var bara det att när maten var klar här hemma i lördags och mamma skulle ta fram laxen hade jag tydligen köpt ofärdig lax. Men hur skulle jag kunna veta det? Varmrök, kallrökt, röktrökt, kokt, vad finns det för laxar egentligen?! LAX som LAX, trodde jag.

Det är en hemlighet.
Julia säger att jag är lika dålig som pappa på att handla.
Men jag gör det i alla fall billigt, eftersom jag inte får med riktigt allt eller köper massa onödiga saker. Så det så. Men jag vet inte om jag tänker ta bilen för att handla någon mer gång.
För jag är lika dålig som pappa på att handla.
Men det är en hemlighet.

10 kommentarer:

 1. Vad är "ofärdig lax" undrar jag då? ^^

  SvaraRadera
 2. nästa gång följer jag med dig majsi :D
  jag lovar, för ett sånthär stort misstake vill vi ju inte göra en gång till, hihihi

  SvaraRadera
 3. Ofärdig lax = inte rökt lax. Tror jag... Jag vet inte vad det blev.

  SvaraRadera
 4. Hahaha!!! Jag ser dig parkera, gå in i afären och handla :D Du är gör bra och jätte rolig!!!

  SvaraRadera
 5. Du får kräva en lite tydligare förklaring på lappen som du har med dig nästa gång. Så brukar Kent säga när han ska handla: skriv 3 dl grädde och inte bara grädde.
  Men jag håller med dig om att ibland finns det för mycket att välja på, och hur ska man veta vilket som är djurvänligast, miljöbäst, minst kemikalier i, godast, nyttigast, bäst för mig osv. osv.
  Men laxen blev ju uppäten till slut och god blev den väl också. Kram

  SvaraRadera
 6. Laxen var ju jättegod!
  OCh jag ler när jag hör PappaKent säga just som Stina sa, "Men SKRIIIV tre deciliter grädde då!"
  Lök... Purjo, gul, vit, röd, sylt, charlotten. Vad mycket av allt det finns när man tänker efter...
  Men du Maja, nästa gång det står ÄGG på lappen, gå bara rätt fram till ägghyllan, ta det STÖRSTA paketet med det som det bara står ÄGG på tydligast. Ägg som ägg!
  Billigt är OCKSÅ gott, även om det kanske inte alltid blir lika mycket som dyrt och mycket :)

  SvaraRadera
 7. Jag gjorde det igen.
  Jag handlade idag.
  Det fanns inte tillräckligt med pengar på kortet. Jag älskar att handla.

  SvaraRadera
 8. Hahaha, grattis!!! Kommer du aldrig mer handla nu?? *FNISS*

  SvaraRadera
 9. HAHAHA HAA HAAAAA!!!
  G*R*A*T*T*I*S M*A*J*A
  -Du har vunnit en nitlott i vår vackra, dyra affär!

  SvaraRadera
 10. ((OBS, Läses med sådan när hemsk Dressman reklaamröst du vet, sådan man bara vill gömma sig för))

  SvaraRadera

Gör mig glad här