tisdag 23 mars 2010

Jag är ingen sportnörd direkt... Men en meter ovanför snön och hjärtat gjorde inte lika ont längre

Men matchen igår... Färjestad mot Skellefteå.
Ni skulle sett. Verkligen.

Jag tänker inte dra massa om hur själva matchen var, det är nog varken ni eller jag så speciellt intresserad av. Det är mest känslan jag vill få. Igen. Färjestad låg under ett antal gånger men lyckades göra 4-4 så att det blev förlängning. Två gånger. 20 minuter plus 4, sen gjorde Färjestad mål.

Jag var där med Anna och Emil, vi var nog alla lika nervösa. Emil var knäpptyst under nästan hela matchen, han var alldeles för upptagen med att bita på naglarna. Anna var också rätt knäpptyst, förutom lite små kommentarer då och då, lite små hoppar av nervositet och sådär. Och jag. Jag vet inte vad jag gjorde. Jag kan visst inte ens förklara nu, och jag är glad att ingen såg mig. Men jävlar vad varmt det blev, kan jag ju säga. Och vad kissnödig och illamående och skakis jag blev. Spänningen.


Anna tyckte att det kändes ungefär som att sitta i redigeringsrummet på skolan. Spänningen alltså. Och när man sitter där inne i världens minsta rum blir man knäpp i huvudet. Man sitter i ett jättelitet rum på kanske 2.5 m x 1.5 m, man är minst fem stycken där inne, alla andas in och ut samma luft och det finns nästan ingen luftkonditionering.

Vid sista målet hoppade hela arenan några meter ovanför all himla snö och det var en lättnad och hjärtat gjorde inte lika ont längre.

(Och tyvärr misslyckades jag totalt med att försöka överföra känslan i text men jag orkar inte nu. Ni har två bilder som tröst. Var tvungen att ta med kameran för att fota "sportfoto", men jag tycker att jag misslyckades med det också. Men bättre än inget i alla fall. Jag är så himla trött just nu för jag kom hem sent från matchen, gick upp klockan sex och har varit i skolan alldeles för länge. Nu tänker jag faktiskt gå. Och det får jag.)

5 kommentarer:

 1. Klart du får gå!
  Sedan vill jag bara berätta att jag VISST fattade känslan av att vara på hockey när du berättade vad du skrev.
  Jag har nämligen varit där, och kännt samma sak.
  :)
  Så vi som varit på hockey vet PRECIS vad du förmedlade!
  Andra, som inte fattar, får ta sig i kragen och gå iväg för att kolla och känna själva,
  FBK, FBK, FBK!

  SvaraRadera
 2. En som älskar Leksands IF23 mars 2010 22:35

  Här har man följt denna fina blogg med nöje, och så plötsligt... vad får man se? Bilder på FBK! Usch!
  Och jo, jag förstår känslan av spänning mer än väl.

  SvaraRadera
 3. Haha.
  Oj då. Jag hoppas verkligen att du fortsätter att följa bloggen ändå, att jag håller på Färjestad är ingenting som påverkar mig eller mitt skrivande på något sätt, förutom lite texter med spänningen på matcherna. Så fortsätt!

  SvaraRadera
 4. Tina - hon som älskar Leksand24 mars 2010 08:11

  Självklart fortsätter jag följa din blogg!!

  SvaraRadera
 5. men usch redigeringsrummet är ju hemskt. Där inne blir man helt dum i huvudet!

  SvaraRadera

Gör mig glad här