måndag 19 maj 2014

Herrhagen

Äntligen ska vi flytta ihop, på riktigt! Jag ska slippa bo i min väska och slippa släpa den genom skogen, över hela stan och ut till andra sidan sjön. 
   Jag byter bort att bo mitt i naturen, kunna gå ut och sätta sig med frukosten vid en solvarm vägg en tidig morgon, kunna gå till brevlådan i vilka kläder som helst, och att vakna till fågelkvitter varje morgon. Hos honom byter jag bort att gå kvällspromenader vid Vänern, kunna åka ut med båten på tio minuter, och att bo extremt nära jobbet i sommar. 
   Men vi byter ut det mot någonting nytt och spännande, som bara är vårt. Vi kommer bo på tredje våningen, precis där den rundade stentrappan tar slut, i en lägenhet som har två rum och ett fint kök, lite extra högt i tak och med ett gammalt, knarrande trägolv. Vi har balkong med kvällssol, ett badkar som jag så länge har velat ha kalla höstkvällar och ett ljust sovrum. Det är 10 minuters gångväg ner till stan, 4 minuter till Julia & Flora och 2 minuter till affären. Och vi bor bara 25 och 15 minuter med bil ifrån våra barndomshem. 
   Jag tänker gömma bilnyckeln och riva sönder busskortet och istället köpa hänglås till cykeln. Jag kommer få motion utan att tänka på det och jag kan sluta få dåligt samvete över att den gamla slitna cykeln jag köpte kostade 800 kr, för det kommer vara värt det.
   Och äntligen kommer vi somna tillsammans och vakna med varandra varje morgon, det blir godnattpussar istället för godnattsms, frukost tillsammans och hej då vi ses efter jobbet h ä r  h e m m a  h o s  o s s. 

2 kommentarer:

Gör mig glad här