torsdag 29 september 2011

Om mormor


Åkte bort med mormor över natten, fick höra saker jag aldrig hört förut, se ställen jag aldrig tidigare sett och förmodligen aldrig kommer se igen.
   Jag har gått på vägar som funnits i hundratals år där jag hittade de förmodligen allra sista smultronen för denna sommaren, och som var det allra godaste jag plockat.

Jag fick höra berättelser om alla möjliga släktingar jag aldrig hört talas om förut. Som om farmodern som stendog i bilen efter att hon precis pekat ut vart hon bodde, och om att åskan slog ner tre nätter i rad i mormors hus, och att ena grannpojken flög ut genom den stängda dörren av trycket.
   Om att vara liten och få stryk, om att få fylla år och få välja tre födelsedagspresenter, om att tjuvlyssna på hemliga telefonsamtal, om att vara ensam, om att smyga över till grannpojkarna fast man inte får, om att cykla ensam hem från fester på kvällarna genom gårdar där dömda mördare jobbade för att få en andra chans, om att passa kräftor från att krypa ner i råtthål i golvet, om att flytta alldeles för ofta, om att ha föräldrar som aldrig var i samma rum, om en bror på bara tre dagar och om tak som regnar in.


Och om varför hon gifte sig med morfar.

För att han dansade så bra.

4 kommentarer:

 1. svar: haha, jag pluggar. fast inte bara. det är en folkhögskola, som kallas teamträningsskola. jag har 50% praktik och 50% studier. praktiken har jag i smyrnakyrkan i göteborg tillsammans med några andra kompisar. vi typ ordnar aktiviteter för kidzen och är kamratstödjare och lite sådant!
  kanske blev du lite klokare nu? haha.

  SvaraRadera
 2. sv: ja, glassen var fantastico!

  och vilka tjusiga bilder. <3

  SvaraRadera
 3. Åh, jag älskar sådana berättelser. Jag önskar min mormor levde så jag kunde på få höra liknande saker.
  ps. Din blogg är fin.

  SvaraRadera

Gör mig glad här