onsdag 1 september 2010

Rabarbersaft, Band of Horses och gröna tomater

Jag dricker hemmagjord rabarbersaft, lyssnar på Band of Horses och sörjer lite att jag inte fick deras skiva jag beställde här om dagen, den som skulle kommit idag. Och så tänker jag lite på de gröna tomaterna som mamma la i fönstret som aldrig riktigt hann mogna där ute i solväggen, solväggen som numera mest är en skuggvägg.
   Och så tänker jag väldigt mycket på hur snabbt allting gick, då när vi skulle hem från Grekland. Vi blev ryckta upp från stranden och stressade till bussen som vi var nära att missa, jag vet inte riktigt om man kan lite på greker vad det gäller att passa tider. Och jag har ännu inte riktigt hunnit landa här hemma än, bara för att allting gick så fort. Och nu har helt plötsligt skolan börjat och jag bara undrar vad jag gör där, nyss slutade vi ju och alldeles nyss åkte ju jag och Julia till USA. Men nu är det mesta som vanligt igen och jag planerar att åka till USA så fort som möjligt efter studenten. Eller möjligtvis Grekland. 
   Den här rabarbersaften. Den är himla god. Den gjorde mamma för några veckor sedan, och i morgon har jag sovmorgon fast jag är världens snällaste och går upp kvar i sex bara för att jag ska köra henne till tåget. Och Julia har flyttat hemifrån och det är väldigt skönt att ha ett fint (rött) badrum för sig själv plus hela övervåningen och slippa bli kallad fitta var och varannan dag. Men kanske borde jag åka dit snart och ge henne en inflyttningspresent, för det är väl så man gör när man flyttar hemifrån? Men en liten konstig känsla har jag, hon är ju faktiskt yngre än mig och flyttar tidigare. Ärligt talat trodde jag att hon inte skulle flytta för ens hon var trettiotvå. 
   
Det var bara det jag ville säga. Av någon anledning kan jag inte riktigt tänka klart. Men en vecka i trettioåtta graders värme gjorde mig nog lite konstig.

Från ett café i någonstans i Skåne.

2 kommentarer:

  1. Jag vill också ha rabarbersaft & så ska jag följa med dig till USA. Så vill jag flytta till en alldelse egen lägenhet och jag är 32. Grattis till eget badrum, ja ska komma och bajsa där!!

    SvaraRadera
  2. Jag vill ha korv...

    SvaraRadera

Gör mig glad här