måndag 18 januari 2010

Om en resa någon gång i framtiden

Det är såhär. Igen. (Det är alltid såhär) Det är klart att jag vill åka till Thailand. Det är klart att jag vill det.
Men hade jag fått välja själv hade jag helst åkt till något annat land. Vietnam eller Kina hade varit intressant.
Men ja. Thailand, igen. Familjen var där julen och nyår 00-01, jag fyllde alltså tio år. Jag kommer ihåg det så väl. Jag fick en grön jättefin och mysig hängmatta av Malin och Jenny.

Nu ska vi dit igen, runt jul och nyår det här året. Det ska bli skönt att slippa att fira jul, resan är ju som världens julklapp i sig så det är ingenting jag är ledsen för, att slippa julen. Hur många får en resa till Thailand i julklapp och fyllerårspresent liksom?

Det ska bli skönt att komma bort, se någonting annat några veckor. Det jag ser fram emot mest är att se hur allting har förändrats. Tio år är ganska lång tid, så jag gissar att det är väldigt annorlunda. När vi var där var det inte så utbrett, det var inte svenskar i varje solstol på stranden och jag badade i pool en enda gång på en månads resa. Det är ju så det ska vara.

Nu har jag mer känslan av att det kommer vara svenskar överallt, jag kommer aldrig höra thailändska för alla har lärt sig svenska. Pool finns det garanterat på varje hotell, så varför inte lika gärna åka till badhuset och bada bland svenskar? Det är väl ungefär lika varmt där...

Men nej. Det är egentligen mest positiva saker, det var rätt länge sedan jag var utomlands nu, har jag känslan av. (USA sommaren 2007 om man inte räknar med Danmark i julas ;) Lite orolig är jag dock för flygresan. Egentligen så är det rätt mysigt att flyga, men nu när jag tänker på det såhär långt innan blir jag lite rädd. När man väl är på väg känns det ju ungefär som att åka buss fast med den bästa utsikten man kunde fått. Så det är ju bara jävligt häftigt. Och tsunamisar. Det är jag nog också väldigt rädd för. Ska jag dö ska jag dö hemma. Jag vill leva, jag vill dö i Norden, ungefär. Hellre det än i ett främmande land med apor som bits. Jag ska nog ta och kolla upp om man kan hitta någon hemsida med jordbävningsvarningar och tsunamivarningar och liknande. För säkerhets skull. Jag kan visst vara lite paranoid ibland.

Och fota! Åh. Det är nog det bästa. Eller nej, det är det bästa, såklart! Tills dess måste jag ha en bäris som jag kan ta med mig överallt, så ska jag ladda upp bilder varje kväll så ska ni få se hur det går till när man är på semester. Jag blir glad bara jag tänker på det, tänker på att få fotografera lokalbefolkningen och hur de lever, det hade ju varit hur häftigt som helst! Jag vill inte ta samma semesterbilder som resten av Sveriges befolkning kommer hem med.

Jag kom nu till att tänka på vad vi såg när vi var på väg in till "staden" när vi bodde på ön Koh Lanta. (Det var förresten det finaste stället vi bodde på under hela resan, där jag blev biten av apan) Precis i en korsning av en röd grusväg i en liten sluttning låg en liten stuga. Jag kommer inte ihåg så mycket mer av den än att det var en rätt så fallfärdigt liten grå stuga där det satt en kvinna på trappen utanför. Bredvid henne stod en tv. Och varje hus hade sin egna parabol eller antenn.
De har tvisar i sina fina små hyddor. Otroligt.

Kanske inbillar jag mig, kanske har jag bara hittat på det där. Det var ju så länge sedan, men jag har ändå en ganska så klar bild av det där. Jag vet inte om det är sant. Hallå, familjen?! Var det sant?

Jag skulle kunna skriva tusen sidor om resorna vi gjort, men det får vi se hur det blir med. Ni kanske tröttnar på mig. Vi får se.

5 kommentarer:

 1. Haha, ja du kan vara på badhuset och bada. Själv har ja tänkt att slänga mig med. Jag tycker dock Ao Nang var finast tror jag. Chicken Island, men trångt. Idag var det en kul text :) Och inte alla som blivit biten av en apa! Jag har så dåligt minne så jag kommer inte ihåg om alla hade parabol o liten tv i sina hem. Antagligen inte, för de var väl ganska fattiga där. Men sånt där har Malin säkert bäst koll på. Hon har häst minne :)

  SvaraRadera
 2. Ja, jag vet att alla var fattiga, men jag har fått för mig att de flesta hade tv ändå faktiskt. Som folk som bor helt öde mitt ute i öknen ser på tv om kvällarna, det har JAG sett på tv iaf :D

  SvaraRadera
 3. FANFANFANFANFANFAN!!!!! Ska alla ut och åka nu igen..... Gud vad jag i helvetesfansatanshelvete önskade att jag och mina barn med kunde det... Så avundsjuk jag just blev. Igen.
  MEN!! Jag är faktiskt jäkla glad över att ni kommer iväg, det unnar jag er allihopa, gud så skönt och roligt!!! <3
  Du kommer ihåg alldelens rätt Maja, det där lilla rucklet just vid kanten av den röda vägen, med tv och allt! (Fast nog BARA med tv, det där "allt far det ju inte ett dugg med!)
  PussPuss!
  Jenny, ska du med med?! HOLLIDEJ på er puddingar!

  SvaraRadera
 4. Jag önskar att ni kunde följa med! Jag ska köpa massa trisslotter och hoppas på att jag vinner, för DÅ ska jag bjuda med er alla tre! Det skulle vara den bästa semestern någonsin tror jag!
  Och ja! Visst var det en tv de hade? :D Coolt! Konstigt dock...

  SvaraRadera
 5. Jag har väl tänkt att följa med om jag får ledigt från jobbet. Men jag har inte bokat något.

  SvaraRadera

Gör mig glad här