onsdag 27 januari 2010

Hon

Hon hade lämnat sin lägenhet. För den här sommaren. Bara för den här sommaren. Hon hade velat lämna allt, sin lilla tvåa med sneda inåtlutande pastellblåa köksluckor och ljusgula kaffemuggar, sin fina gamla telefon, sin efterhängsna beundrare på knappt 17 år. Hon hade helt enkelt fått nog av honom, och av allt egentligen. När han kom hem till henne på sin enda lediga kväll i veckan, torsdag, hade hon fått nog. Han gick fortfarande i skolan. Den kvällen kom han med en gigantisk stor summa pengar och försökte bjuda med henne på en resa till huvudstaden. Det hade hon ingen lust med. Hon ville egentligen inte synas med en så ung pojke.
Det hade varit okej till en början. De hade gått på samma skrivarkurs på torsdagskvällarna. De hade blivit ihopparade av ledaren, de skulle få läsa varandras texter. Till en början var det mest på skoj, det de hade och till slut fick tillsammans. Till slut blev det mer och mer allvarligt, han följde med henne hem efteråt för att diskutera böcker. De hade mycket gemensamt vad det gällde litteraturen och skrivandet.
Men den torsdagskvällen blev det alldeles för mycket. Egentligen vet hon inte varför. Hon ville nog helt enkelt inte mer. Han var för ung.
En annan anledning till att lämna stan var just för den här skrivarkursen hon hade gått på sin enda lediga dag i veckan. Hon hade fått den briljanta idén att skriva en bok. En blandning av hennes egna favoriter i livet: Te, historia, svartvita fotografier och gamla skrivmaskiner. Hon skulle skriva. Skriva hela sommaren. Hon hade tillräckligt med pengar för det nu. Hon hade jobbat hela sitt vuxna liv, från det att hon slutade nian till nu. Hon var 23 i år. Hon var en kvinna vars livserfarenheter bestod av det gamla äldreboendet och den här efterhängsne beundraren.
Men nu var hon klar med den gamla delen. Hon var redo för nytt nu, och det nya skulle bestå i det fina gamla huset som varit i familjens ägo i över hundra år, och boken. Hon funderade även på att skaffa en liten kattunge. Hon skulle föredra en röd. Lite sällskap skulle hon nog ändå behöva.

3 kommentarer:

 1. Vad är det här för någon bra historia Maja? :D

  SvaraRadera
 2. ja. jag e också lite nyfiken på vad det är för historia.

  SvaraRadera
 3. Egentligen så vet jag nog inte riktigt vad det är.
  Kanske min drömbok.
  Jag skrev lite bara. Finns några rader till, men jag vet inte. Hm.

  SvaraRadera

Gör mig glad här