måndag 27 augusti 2012

Slutet på augusti

De allra första björkarna börjar skifta svagt i orange nu. Fröna har för länge sedan landat i saftglaset jag ställt ute i solen precis som det gjorde när jag var liten och fikade hos mormor. Då när små, små frön landade i hallonsaften och jag insåg att nu, nu är det snart inte sommar längre.
   Precis så är det nu. När jag vaknar och går ut är det inte längre tjugo grader i skuggan utan bara tio. Fast än att det fortfarande är ganska tidigt känns det i den svaga vinden att det blir nog inte så varmt idag ändå. Solen kommer inte orka värma upp den fuktiga gräsmattan ordentligt och nu är det bara att inse att sjön inte kommer kunna få en tjugofyragradig värme som förra sommaren. Och även fast jag faktiskt har insett att det är sommar nu och inte sen, kan jag nästan räkna på fingrarna de gångerna jag använt klänning.
   Det är fyra dagar kvar på augusti och har man glömt att stänga fönstret på kvällen innan man somnar vaknar man upp med kalla och stela armar, och ska man ta bussen klockan tio på kvällen får man räkna med att stå i mörker och kyliga vindar.
   Vem tog sommaren ifrån mig innan jag ens hann märka det?


8 kommentarer:

 1. Riktigt fint. Och så skönt att få en liten uppdatering om hur långt hösten kommit i Sverige, vid Vänern, där jag en gång bodde.

  SvaraRadera
 2. Det låter så vackert men ändå känns det sorgligt på något sätt, jag älskar visserligen hösten men det är nog det att sommaren bara tar slut utan att man hinner märka det. Nu får vi hoppas att det blir en riktigt solig och färgsprakande höst istället.

  Svar: det är bara det att det inte känns som rätt tid just nu. Tack för att du läser mina ord! Kram

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig, i den absolut sista meningen.

  SvaraRadera
 4. SV: Åh, tack så mycket. Det tog sin tid men jag är sjukt nöjd!

  SvaraRadera
 5. Du skriver fint.
  Bilden var fin också. Naken - men ändå... Speciell. Jag gillar den.

  SvaraRadera
 6. Sv: Tack så hemskt mycket Maja!

  SvaraRadera
 7. Tack så mycket! Jättefin bild :)

  SvaraRadera

Gör mig glad här