fredag 24 februari 2012

Om analoga bilder


Igår hämtade jag ut en gammal filmrulle som suttit i kameran sedan i somras. Ungefär hälften var helt okej, resten sådär. Här är de bästa i alla fall. (Scannern är sådär så det blir inte så himla bra kvalité tyvärr...)

11 kommentarer:

 1. sv: ja, alltså, det är egentligen så motsägelsefullt, för hur pluggar man till att bli författare? det borde man väl bara bli av sig själv? åtminstone om man har god självdiciplin ... :) men vid lunds universitet finns en utbildning som heter författarskolan. den är tvåårig och går ut på att man, förutom att göra skrivövningar och jobba med sina texter i responsgrupper, också skriver en bok under tiden. och så får man en handledare (en författare) som läser ens text under tiden den växer fram. förhoppningsvis blir det bra. det är en väldigt rolig utbildning att gå i alla fall! skriver du också? :)

  SvaraRadera
 2. sv: Hej! Jag går på en skönlitterär skrivarlinje på Gotlands folkhögskola, som är under två terminer. Jag såg att Hanna här ovanför pluggar vid författarhögskolan och min kurs är ungefär samma sak, bara att man inte har ett större projekt på gång. Man kan givetvis ha det, men det är inte huvudsaken. Min kurs fungerar också genom skrivövningar och responssamtal på andras texter, det är verkligen jätteroligt. Är du på jakt efter bra utbildning? :)

  SvaraRadera
 3. Din blogg är så fin! Här får du ett yoytube-klipp: http://www.youtube.com/watch?v=Fh15wih1kR8&feature=youtu.be

  SvaraRadera
 4. Härliga färger! Gillar känslan i bilderna.

  SvaraRadera
 5. fin blogg du har.

  svar: tack så mycket!

  SvaraRadera
 6. sv: åh, jag förstår vad du menar! det är så lätt att tappa bort skrivandet när man inte skriver regelbundet ... för mig passade det bra eftersom jag redan bodde i lund, men gör man inte det kan man ju t.ex läsa någon kortare kreativt skrivarkurs på distans :) jag läste en på kristianstad högskola förra våren som går varje halvår och är på 7,5 poäng, och det kan man ju absolut hinna med vid sidan av vad man annars gör ... plus att den var väldigt trevlig och bra! så det kan vara ett tips, tror jag :) förresten, apropå hur svårt det var att komma in på författarskolan, de tar in ca 30 per år (beror på kvalitén på texterna som kommer in) och jag tror att det motsvarade ungefär 20-25 % av de sökande just när jag sökte, så det är absolut inte omöjligt!

  SvaraRadera
 7. Jag vill himla gärna brevväxla handskrivna eller datorskrivna brev med dig. Om du vill förstås.

  linamelissa at hotmail.se

  SvaraRadera
 8. Åh vad jag tycker om andra bilden! Förutom att det är en vacker miljö har du fångat ljuset så väldigt bra. Man borde stanna i trappuppgångar och låta sig sugas upp av dess grafiskhet lite oftare.

  Och så borde man fotografera analogt jämt, för det är ändå vackrast.

  SvaraRadera
 9. Dear you,
  Now, I have just looked through your photography and I must say, it's captivating! Your own personal style truly shines through in your pictures, and even though it's very original and cannot be compared, it still reminds me a little of Agnes Obel - and that is a huge compliment!
  I'm eager to see more from you and maybe hear what inspires you - even how you edit at photograph.
  Thank you.

  -Amanda
  www.letthelensetalk.blogspot.com

  SvaraRadera

Gör mig glad här